Dag fire er nådd i vegetaruka. I dag har ingen snakket om fjollete saker som dvaskhet hos vegetardamer. En fin dag så langt, altså.
I løpet av disse fire dagene med mye googling og ny informasjon, har jeg begynt å dele vegetarmat i to grupper. Nummer en er mat som BARE kan være vegetarisk. For eksempel falafel og hummus. Omnom! Nummer to er mat der man kan velge mellom å bruke plantebaserte råvarer eller kjøtt. For eksempel lasagne, pizza og taco.
Jeg har skjønt at der er den siste gruppen som skaper mest fuss og motstand. For oss som vanligvis ikke er vegetarianere, virker det veldig skummelt å bytte ut kjøttet i yndlingsretten med noe annet. Jeg er veldig overrasket over hvor smertefritt det egentlig har gått.
Det skal riktignok sies at det har vært litt ulik kvalitet på folks kjøtterstatningsråd:
Eksempel på vellykket kjøtterstatningsråd:
Eksempel på et noe mindre vellykket kjøtterstatningsråd:
Akkurat i tilfellet med makrellen tenker jeg det hadde vært like greit å si det som sant er: At noen ting bare må ofres, men at det forhåpentligvis leder til mye lykkeligere fisk.